onsdag 10 juni 2009

Mums fillibabba!

Broccolisoppan med en romklick "on the top" var bland den godaste soppa jag ätit :)

Så fantastiskt smarrig att jag måste dela med mig av receptet!

Recept för 1 portion:

½ gul lök
1 tsk smör
2½ dl grönsaksbuljong
75 g broccoli
2 dl mjölk (0,5%)
2 tsk maizena majsstärkelse
salt/peppar

Romsås:
½ dl mini cremé fraiche
1 msk hackad gräslök
1 msk stenbitsrom

1. Skala & finhacka löken. Hetta upp smör i en kastrull och bryn löken lätt. Tillsätt buljong och låt koka upp.

2. Dela broccolin i små buketter och låt koka med i 5 minuter. Mixa soppan slät. Blanda mjölk och maizena, rör ner i soppan och låt koka upp. Smaka av med salt & peppar.

3. Blanda mini cremé fraichen, gräslök och hälften av rommen. Smaka av med salt & peppar. Klicka på röran vid servering.


Tack för receptet Cathrin, den här soppan kommer jag att äta mig less på ;)


1 kommentar:

Anonym sa...

Hahaha ja nu kanske du förstår varför jag pratat så mycket om just den här soppan. Och vilken tur att du pressat mig på receptet så jag varit tvungen gräva fram det, nu kan jag ju göra ett eget lass också